Biocampurile şi chakrele

Postat Apr 22 2016 - 6:05pm de catre foculvietii

După cum am arătat în numărul precedent al revistei, chakrele/ centrii energetici se află permanent într-o strânsă interdependenţă, comunică permanent între ele. Chakrelor le corespund, pe lângă elementele amintite, şi  biocâmpurile.  Activarea sau dezactivarea unei chakre se reflectă şi în biocâmpul care îi corespunde.

Factorii generatori de blocaje

În     orice     disfuncţie, orice blocaj indiferent că e la nivel fizic, mental,  emoţional  sau  spiritual se oglindeşte stilul de viaţă al persoanei, modul de a gândi, faptele, alimentaţia, excesele de diferite feluri, dizarmonia cu cei din jur şi în primul rând distanţarea de Dumnezeu. Comuniunea cu Dumnezeu înseamnă cunoaştere, înţelepciune, putere şi protecţie, toate acestea însemnând  armonie şi bucuria de a trăi viaţa în toată plenitudinea ei, iată un mod de a exista fără să fie nevoie de medici sau de terapeuţi. Din experienţa proprie pot să relatez faptul că majoritatea celor care sunt bolnavi dau vina pe alte persoane care le-au făcut  viaţa un  calvar,  dau  vina  pe  farmece, blesteme şi alte asemenea situaţii. Desigur, nu putem spune că nu există şi influenţe negative şi uneori nefaste din partea altora, dar dacă omul învaţă să se detaşeze de atitudinile celorlalţi, să nu-şi mai atragă răul, să nu mai rezoneze cu tot ce înseamnă dizarmonie, ci să emane din aura şi din biocâmpurile lui lumina, bunătatea, evlavia, atunci omul va triumfa. Înţelegând şi receptând tot ce se petrece în jur ca fiind adevărate lecţii de viaţă din care să iasă mai înţelept şi mai elevat spiritual, omului nu o să i se pară cu toată lumea are ceva cu el, se va centra mai mult pe interiorul lui şi va avea numeroase izbânzi. Nici factorii geopatogeni, factorii generaţi de fenomenele naturale nu sunt de neglijat, şi aceştia produc neplăceri şi dezechilibre. Dar dacă omul este echilibrat, percepe altfel lucrurile, le depăşeşte mai  uşor, iar capacitatea mare de adaptare şi vigilenţa îi sunt de mare ajutor.

REIKI-hands-chakra-symbols-purple

 

Nici factorii ereditari, genetici nu sunt de neglijat, dar e bine de ştiut că noi suntem ceea ce gândim, ceea ce ne dorim cu ardoare, fără să ne impună cineva din familie acest lucru. Este cunoscut faptul că dacă ambii părinţi sunt bolnavi, urmaşul poate să se dezvolte fără probleme, înţelegând altfel lumea, relaţia cu Universul, şi nu îşi programează să aibă bolile părinţilor.

Despre biocâmpurile umane

Biocâmpurile fac parte din partea invizibilă a fiinţei (om, animale, plante, vegetale) această parte energetică este mai puţin cunoscută.  Biocâmpurile   ne ajută să relaţionăm cu Universul, cu mediul înconjurător şi să reacţionăm corespunzător la schimbările negative din jurul nostru, producându-se reacţii la nivelul psihicului şi al centrilor nervoşi. Biocâmpul este rezultatul funcţiilor organice interne şi  ne dă posibilitatea de a avea controlul asupra a ceea ce se petrece în jurul nostru, în relaţionarea noastră cu mediul înconjurător. În biocâmpuri pot fi detectate disfuncţii aflate în stare incipientă sau în stare latentă, care nu se evidenţiază prin investigaţiile medicale, dar pot fi detectate energetic cu aparatură sau prin capacităţile extrasenzoriale ale unor bioterapeuţi. O disfuncţie poate fi anihilată din această fază fără ca ea să mai ajungă la corpul fizic, stadiul în care este pusă în evidenţă de medicina alopată. Fiecărei chakre îi corespunde un biocâmp care dacă este activat la parametrii necesari persoana este armonioasă şi dispune de o mare protecţie. Cele şapte biocâmpuri umane se află în jurul corpului în mod concentric, sub formă ovală, ele fiind într-o permanentă relaţie, comunicare. Biocâmpul poate fi detectat fie cu aparate, fie prin capacităţile extrasenzoriale ale unui bioterapeut. Astfel se poate interveni cu echilibrarea energetică înainte de a se instala disfuncţiile în organism. Nu de puţine ori au apelat la mine persoane care, cu toate analizele medicale făcute, nu au aflat ce probleme au, iar diagnosticarea energetică a  pus în evidenţă disfuncţii, boli care erau în faza incipientă. Chiar şi persoana în cauză poate să-şi facă reechilibrarea conştientizându- şi greşelile, corectându-le şi îmbogăţindu-şi viaţa spirituală.

 

 1. Câmpul vital este guvernat de chakra Muhladhara (a se revedea articolul din numărul precedent despre chakre), are 1- 3 m în jurul corpului şi se activează prin culoarea roşie. Cu cât persoana este  mai   echilibrată    energetic şi mai elevată spiritual, şi acest câmp este mai mare, influenţând creşterea dimensiunilor celorlalte câmpur Pe măsură ce parametrii energetici ai persoanei scad, se reduce şi dimensiunea câmpului vital, precum şi ale celorlalte şase câmpuri instalându-se tot mai mult disfuncţiile, boala. Când câmpul vital scade sub 60 cm, persoana mai are câteva ore de trăit, cel mult o zi.
 2. Câmpul de control şi supraveghere oferă informaţii despre securitatea noastră, siguranţa şi identitatea personală. Acest câmp este guvernat de chakra Svadistana (Hara) şi de culoarea portoca
 3. Câmpul de protecţie este guvernat de Manipura şi de culoarea galbenă, cu cât cele două câmpuri precedente  sunt mai activate, cu atât  şi  câmpul de protecţie este mai mare, iar organele din zona plexului solar, a taliei, sunt mai sănătoa
 4. Câmpul informaţional teluric este guvernat de Anahata, acest câmp are rolul de a avertiza prin diferite modalităţi, este activat de culoarea verde.
 5. Câmpul de emisie este controlat de Visuda şi este activat de culoarea albastră. Pentru echilibru contează foarte mult ce gândim, ce emitem vorbind şi apoi faptele, comunicând benefic se atrage echilibrul şi implicit sănătatea organelor din zona gâtului.
 6. Câmpul de recepţie este guvernat de Ajna, chakra celui de- al treilea ochi, se activează folosind culoarea indigo.
 7. Câmpul informaţional universal este guvernat de Sahasrara, ne face legătura cu Divinitatea, ne ajută să primim informaţiile, conceptele şi programele de care avem nevoie la un moment dat într-un anumit loc.Activarea biocâmpurilor

  Activarea chakrelor şi biocâmpurilor se face prin multe modalităţi, în acest sens se poate apela la un specialist pentru diagnosticarea energetică precum şi pentru aplicarea unor terapii complementare menite să refacă echilibrul energetic. Această activare se poate face şi personal în viaţa de zi cu zi, cu ajutorul meloterapiei, folosind aromele, cristalele, culorile, abordând mai intens viaţa spirituală, practicând diferite tehnici învăţate.

  Meditaţia este este la fel o modalitate foarte binevenită spre binele şi armonia întregii fiinţe.

  Voi prezenta meditaţia în care se utilizează cele şapte culori corespunzătoare celor şapte chakre şi biocâmpuri.

  Alegeţi un loc cu linişte şi aerisit, asiguraţi-vă că nu vă deranjează nimeni, fără telefoane şi alte aparate electronice în apropiere. Locul poate fi în locuinţă, într-un parc, pe munte, pe malul unei ape:

  „Aşezaţi-vă comod pe un scaun, fotoliu, o canapea dacă sunteţi într- un spaţiu închis, dacă sunteţi în natură staţi pe o bancă, o piatră, o stâncă sau jos. Coloana dreaptă, capul uşor aplecat, tălpile pe podea/ pământ, mâinile pe picioare  sau pe lângă corp, cum vă simţiţi mai comod, ochii închişi. Faceţi câteva respiraţii profunde cu  expiraţia mai lungă decât inspiraţia, două- trei minute, apoi staţi relaxat câteva clipe, ascultându-vă corpul.

  • Respiraţifiresc, imaginaţi-vă că mergeţi pe o alee admirând cerul senin, soarele, ascultând foşnet de frunze şi ciripit de păsărele, atingeţi florile adulmecând miresmele, ajungeţi lângă un râu şi gustând o mână de apă, vă răcoriţ
  • Priviţi în jur şi vedeţi un lan de maci înfloriţi, treceţi prin acest lan, admiraţi culoarea roşie şi inspirând vă umpleţi de roşu, activându-se chakra rădăcinii de la baza coloanei (Muladhara), suprarenalele şi câmpul vita
  • Treceţi apoi printr-un lan cu flori portocalii,  admiraţi şi inspiraţi această culoare care corespunde chakrei de sub ombilic (Svadistana) amplificând câmpul de control şi supraveghere, activând glandele
  • Mergeţi mai departe printr- un lan de floarea soarelui înflorită, admiraţi şi inspiraţi culoarea galbenă care stimulează chakra de pe plexul solar (Manipura), glandele cu secreţie internă şi câmpul de protecţie .
  • Aşezaţi-vă pe iarbă, rostogoliţi-vă prin verdele ierbii şi umpleţi-vă de această culoare care activează chakra inimii din centrul pieptului (Anahata), timusul şi câmpul informaţional telur
  • Stând pe iarbă, pe spate, admiraţi cerul azuriu, umpleţi-vă de culoarea albastră care activează chakra de la baza gâtului (Vishuda), tiroida, paratiroidele şi câmpul de emi
  • Se lasă seara, apar stelele, se înnoptează şi admiraţi cerul de culoarea indigo care stimulează chakra din mijlocul frunţii (Ajna), hipofiza şi câmpul de recepţ
  • Se ivesc zorii zilei şi priviţi la orizont cerul violet unde urmează să răsară soarele, inspiraţi violetul care stimulează  chakra  coroaneide pe creştet (Sahasrara), epifiza şi câmpul informaţional universal.

   Priviţi un nor  alb  strălucitor şi vă învăluiţi de jur împrejur cu lumina albă strălucitoare. Staţi relaxat câteva clipe ascultându-vă corpul. Treptat vă deschideţi ochii, vă ridicaţi în picioare şi vă mişcaţi. Mulţumiţi ghizilor spirituali care v-au însoţit.

   Repetaţi zilnic meditaţia. Dacă este o culoare pe care nu o puteţi vizualiza exersaţi vizualizarea acelei culori, aveţi mare nevoie de acea culoare:  puneţi  în  faţă  un  obiect de culoarea respectivă (o floare, o eşarfă, o bluză etc.), priviţi obiectul două-trei minute, apoi închideţi ochii şi gândiţi-vă la el, vizualizaţi-i culoarea, faceţi acest exerciţiu până reuşiţi, eventual purtaţi o haină, un accesoriu cu acea culoare.”

   Meditaţia se găseşte şi în cartea mea „Bucuria vieţii”.

   autor Marilena Moldovan

  A_Light_for_Dark_Places_by_nightmares06-buy-this-print-from-www.deviantart.com

Despre autor

Postati un comentariu