Gomajul dă strălucire tenului tău

Postat May 15 2016 - 7:55am de catre foculvietii

Pentru tenul normal. Aici alegerea este mai simplă. Orice produs de gomaj este bun, cu condiția să nu fie prea agresiv. Fie că este vorba de unul natural sau sintetic. Dacă ai pielea grasă sau mixtă e nevoie de un produs mai condensat, deci este preferabil să fie sintetic.

Relaxed girl having pore cleaning procedure in parlor

Astfel va fi curățat în profunzime. Ai pielea uscată sau sensibilă? Fiind mai fragilă, o astfel de piele are nevoie de un gomaj mai blând, de texturi catifelate sau enzime care nu irită.

Rețete naturale

Cu lămâie

Ai nevoie de o lingură de zahăr brun, 2 linguri de suc de lămâie, o linguriță de ulei de măsline. Se pune zahărul într-un bol și apoi se adaugă sucul de lămâie și uleiul de măsline și se amestecă. Se aplică pasta obținută pe toată fața (exceptând zona ochilor), prin masaj circular, pentru a înlătura toate impuritățile din piele. Apoi se clătește din abundență cu apă călduță. Fă acest gomaj o dată pe săptămână. Se potrivește oricărui tip de ten. Amestecul se folosește imediat după preparare, nuse păstrează. Este preferabil ca după aplicare să nu stai la soare, fiindcă lămâia este fotosensibilă.

Cu bicarbonat de sodiu

Pune două linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol și puțină apă. Amestecă bine până obții o pastă. Aplic-o pe toată fața, mai puțin zona din jurul ochilor, prin mișcări circulare. Clătește apoi cu apăcălduță și cu ajutorul un prosop cosmetic. derma-female-faceDă-te apoi cu cremă hidratantă obișnuită. Fă acest gomaj odată pe săptămână. Este indicat pentru pielea mixtă și grasă.

Cu zahăr

Amestecă o lingură de zahăr brun cu jumătate de lingură de ulei (de măsline, nuci sau migdale). Apoi masează tenul prin mișcări circulare, evitând conturul ochilor. Fă acest lucru timp de 10 minute, apoi clătelte cu apă rece. Este indicat pentru tenul sensibil.

Cu zahăr și miere

Un gomaj care se poate adapta oricărui tip de ten, înlocuind anumite ingrediente. Se lasă să acționeze timp de 20 de minute. Mierea este foarte hidratantă și se potrivește pielii mixte și grase, care sunt adesea deshidrataten datorită excesului de sebum.

Într-un bol pune două ligurițe de miere și una de zahăr. Amestecă timp de câteva secunde și aplică apoi pe față (evitând zona ochilor) și gât, masând ușor. Lasă să acționeze 20 de minute, după care clătește tenul cu apă călduță și aplică imediat o cremă hidratantă.  Pentru pielea uscată adaugă câteva picături de ulei de avocado sau de trandafir moscat.  Pentru cele mai puțin uscate e bun uleiul din nuci de macadamia sau de sâmburi de caise.

 

 

Despre autor

Postati un comentariu