Lecţie de viaţă

Postat Mar 29 2016 - 4:51pm de catre foculvietii

Zilele trecute am reîntâlnit o veche prietenă. Nu ne mai văzusem de vreo 4-5 ani, aşa încât revederea a fost, cum era de aşteptat, lungă şi cu multe de povestit. Ajunsă acasă, am reflectat la cele aflate de la prietena mea, fiindcă povestea ei m-a impresionat mult. De aceea m-am decis să v-o spun şi vouă, poate vă va fi de folos cumva.

Woman enjoying happiness and hope on spring

„Nu ştiu dacă îţi vine să crezi, dar sunt mai mulţumită şi mai împlinită ca oricând, deşi din punct de vedere material am mult mai puţin.” Aşa a început prietena mea povestea care avea să mă pună pe gânduri. Cu 5 ani în urmă avea o funcţie importantă, câştiga foarte bine, avea maşină de serviciu şi multe alte avantaje. Pleca peste hotare, primea multe cadouri, jobul era o plăcere, programul era flexibil. Pe scurt, avea o viaţă minunată. Pe vremea aceea nu era deloc chibzuită. Cam arunca cu banii pe lucruri mai mult sau mai puţin utile. Acasă, familia se bucura alături de ea de toate aceste binefaceri. Cu toate acestea, ea nu era fericită. Începuse să se blazeze. Îşi dorea nespus altceva, un fapt, o întâmplare care să dea sens vieţii ei.

Prima schimbare

Şi iată că într-o bună zi a venit prima schimbare. La serviciu. Din pricina crizei, afacerile firmei nu au mai mers la fel de bine şi astfel a fost mutată într-un alt departament, pe altă funcţie, pe bani mult mai puţini, fără niciun fel de avantaje. Era un loc care nu îi plăcea deloc. Nici activitatea, nici oamenii, nici  programul.  Dar  nu  avea  încotro.  Vârsta şi pregătirea nu îi permiteau să refuze. Şi a început „calvarul”. Îmi povestea că la început nu dorea altceva decât să plece. Îşi făcea vise şi planuri zi de zi. Venea la serviciu fără nicio tragere de inimă. Muncea mult ca să treacă timpul mai uşor. Sufletul ei era împovărat şi astfel a început să privească lucurile dintr-un alt unghi.

A doua schimbare

A început să realizeze că noul ei loc de muncă şi tot ce i s-a întâmplat nu a fost deloc întâmplător. A fost o lecţie pe care i-a oferit-o Dumnezeu, pentru a-i arăta calea  pe  care  o are de urmat. De când se ştia, prietena mea era preocupată de descoperirea adevărului, de răspunsuri la întrebarea cu ce scop ne aflăm pe Pământ şi ce este după ce plecăm de aici? Toate cărţile citite până atunci şi toate încercările ei o duseseră pe căi greşite. Se simţea sufocată şi derutată. Ştia că nu este pe drumul cel bun. Ştia că are şi multe păcate care o împovărau şi mai tare. Şi, deodată, a avut o revelaţie. A simţit că trebuie să descopere calea care o va ajuta să depăşească toate acestea şi să-i ofere liniştea şi răspunsurile pe care le aştepta.

Schimbarea decisivă

A apelat la un prieten vechi, pe care nu îl mai întâlnise de ani buni. Citise o carte scrisă de acesta, care i-a luminat mintea şi a făcut-o să înţeleagă unde trebuie să caute. Şi nu s-a înşelat. Prietenul i-a explicat că nefericirea noastră se  află  în faptul  că  noi nu  trăim  în Dumnezeu. Deşi El este creatorul  nostru, noi ne-am îndepărtat de El, L-am uitat şi ne-

am lăsat pradă vieţii materiale şi păcatelor de tot felul. Cu toţii alergăm după bani, funcţii, maşini, case, lux, plăceri inutile care ne ocupă timpul şi nu duc în cele din urmă către nimic. Azi vrei ceva. Îl obţii. Pe moment eşti mulţumit, dar mâine vrei altceva, şi tot aşa. Pentru că nu vrem ceea ce ne trebuie. Pentru că nu căutăm unde şi cum trebuie. Dar prietena mea a găsit calea. A fost ajutată să înţeleagă că trebuie să pornim căutarea de la noi înşine, pentru a-l găsi pe Dumnezeu.

Drumul nu este uşor, poate nici nu va reuşi. Dar  faptul  că  a  pornit  pe  acest  drum a ajutat-o enorm.  Acum  este  mai  împlinită ca oricând. Preţuieşte alte lucruri, este mai liniştită, mai calmă, mai echilibrată. A început să citească alte cărţi care îi deschid mintea şi sufletul. Şi-a schimbat mult stilul de viaţă şi a găsit răspunsuri la multe dintre întrebări. S-a apropiat mai mult de Dumnezeu şi de biserică. Chiar dacă multă lume nu o înţelege, merge mai departe. Cu siguranţă, Dumnezeu are planuri pentru fiecare dintre noi. Dar numai El le cunoaşte!

Povestea prietenei mele m-a pus pe gânduri şi m-a determinat să încep să privesc lucrurile din altă perspectivă.

autor Daria Frank

cornflower-102585_1920-1824x1125

Despre autor

Postati un comentariu