Reiki, cunoaștere și terapie

Postat Mar 12 2016 - 3:42pm de catre foculvietii

?????????????????????????????????

„De poţi crede, toate sunt cu putinţă celui care crede.” Marcu: 9:23

Terapiile complementare/alternative au multiple avantaje faţă de medicina alopată, cel mai mare avantaj constă în faptul că sunt neinvazive, efectele se cunosc în timp scurt şi sunt uşor de practicat chiar şi în autoterapie. Voi continua subiectul din numărul anterior despre tehnica Reiki Usui Tibetan – sistemul de bază, după care se pot  învăţa multe alte sisteme de Reiki.

 

Valenţele Energiei Reiki

Beneficiile  Energiei  Reiki  sunt  uimitoare atât pentru practicantul Reiki cât şi  pentru  cel care beneficiază de şedinţele terapeutice. Pentru practicant este o mare schimbare în viaţa personală, de familie şi socială, practicând începe să perceapă şi să înţeleagă altfel lumea, evenimentele şi întâmplările atât din viaţa lui cât şi pe cele care vizează relaţiile interumane sau relaţiile om-natură. Făcând terapie altora înseamnă dăruire, înseamnă o misiune în contextul căreia el este un mijlocitor, un releu prin care puterea divină îşi revarsă lumina şi iubirea spre cei care au nevoie de ajutor. Această energie ajută la creşterea parametrilor energetici, la creşterea beneficităţii persoanei pentru cei din jur. Practicantul îşi schimbă modul de a gândi, îşi schimbă stilul de viaţă, aspecte care îl determină să lucreze permanent cu el însuşi pentru ascensiunea în dezvoltarea lui spirituală.reiki-energy-healing

Se pune întrebarea de ce unii cred în asemenea terapii, iar alţii nu numai că nu cred, dar îi şi desconsideră pe cei care practică şi pe cei care solicită aceste terapii. Răspunsul este simplu – cei care nu cred nu au nicio vină, nici nu trebuie să se insiste sau să îi judecăm, ei mai au nevoie de un timp în care să înveţe din propriile lecţii de viaţă pe care le primesc, mai au nevoie de primenire mai ales la nivel mental. E important să lăsăm oamenii să creadă ce vor ei, să nu forţăm lucrurile pentru ca totul să decurgă de la sine, fiecare să ceară aceste terapii când îi va veni timpul potrivit.

Cine poate practica Reiki?

Este întrebarea care mi se pune frecvent, majoritatea care pun această întrebare se gândesc la faptul că cei care doresc să participe la iniţierile în Reiki au nevoie de anumiţi parametri energetici, să posede anumite capacităţi paranormale, ceea ce este total grşit. Este suficientă doar dorinţa de a avea această cunoaştere, fiindcă pe parcurs practicianul va beneficia de schimbarea vibraţiilor energetice şi de multă autocunoaştere, totul se obţine prin perseverenţă şi conştientizare. Practicarea acestei tehnici implică multă cunoaştere, modestie, smerenie şi multă dăruire spre diminuarea suferinţelor. Orgoliul, ranchiuna, invidia, intoleranţa şi multe alte atitudini negative nu au ce căuta în viaţa unui practicant Reiki, el va beneficia de armonie şi sănătate, de o viaţă frumoasă pe măsura curăţeniei sufleteşti, pe măsura faptelor lui. „Căci oricine se înalţă, va fi smerit; Şi oricine se smereşte, va fi înălţat.” Luca:14:11

În ce constă terapia?

Tehnica Reiki se practică foarte uşor prin aplicarea palmelor pe corp, peste îmbrăcăminte, în anumite poziţii care se învaţă la curs. Se practică pe propriul corp, pe corpul altei persoane, pe plante, pe animale sau pe alte sisteme. Energia din palme este absorbită de sistemele pe care lucrăm timp în care se produc purificarea, energizarea şi armonizarea. Beneficiarul simte diverse reacţii care sunt semnale de echilibrare, de înlăturare a blocajelor energetice şi implicit de restabilirea stării de sănătate. Pentru ca efectele să fie cele dorite, în cazul unei boli e nevoie de un set de şedinţe; zilnic o şedinţă. REIKIRugăciunea şi comuniunea cu Dumnezeu măresc valenţele oricărei terapii, beneficiarul trebuie să înţeleagă că majoritatea cauzelor bolii fac parte din modul lui de a gândi, din stilul lui de viaţă, iar dacă el nu doreşte să facă schimbări înseamnă că nu doreşte vindecarea. Indiferent despre ce boli e vorba, e nevoie de conştientizări şi de schimbări în viaţa pacientului, care să înlăture cauzele indiferent de ce natură ar fi ele.

Procedee folosite în terapie

Pe măsura avansării în gradele Reiki,practicantul va şti să utilizeze diferite procedee de echilibrare energetică, de terapie. Pe lângă poziţiile palmelor se folosesc şi alte modalităţi care implică simbolurile Reiki, mantrele, proceduri de terapie distală utilizând fotografia, cristalele de cuarţ şi grilul de cristale, pentru cei avansaţi e o deosebită plăcere să practice chirurgia energetică. După parcurgerea gradelor de Reiki Usui Tibetan, practicantul are posibilitatea să  înveţe alte sisteme de Reiki (Karuna Reiki, Gendai Reiki, Komyo Reiki etc.) care îi oferă modalităţi variate de purificare, energizare şi armonizare, totul spre triumful Binelui şi Armoniei în toate mediile de viaţă.

Disfuncţii abordate

Tehnica Reiki se pretează la o paletă largă de disfuncţii, energia acţionează pe toate sistemele anatomo-fiziologice şi abordează persoana în mod holistic la toate nivelurile. Practicanţii şi-au rezolvat diferite probleme: insomnii, constipaţie, rinite, eliminarea nisipului de la rinichi, echilibrare endocrină, dureri articulare, aritmii etc.

Din cazuistica mea personală:

Sterilitate: o doamnă de 27 de ani nu rămânea însărcinată cu toate că investigaţiile medicale erau bune; după un set de zece şedinţe, în care am inclus şi chirurgia energetică, doamna a rămas însărcinată şi a născut un băiat.  Noduli la sâni: o doamnă de 32 de ani avea trei noduli la un sân, doi mai mici şi unul mai mare. Supă un set de şedinţe, nodulii mici au dispărut, iar cel mare era foarte mic. Am făcut o pauză, apoi am repetat şedinţele până a dispărut şi ultimul nodul. Spondiloză cervicală: un bărbat de 39 de ani avea dureri mari în zona cervicală şi dureri de cap. După 2-3 şedinţe, durerile s-au diminuat ca până la sfârşitul setului de şedinţe să dispară, în acelaşi timp i s-au rezolvat şi alte probleme de sănătate

 

Despre autor

Postati un comentariu