Scapă de cearcăne!

Postat Mar 16 2016 - 8:53pm de catre foculvietii

O privire luminoasă poate fi umbrită de cearcăne. Este duşmanul principal. De obicei, cauzele sunt mai profunde şi nu doar din lipsă de odihnă. Însă, trebuie să scapi de ele sau măcar să le maidiminuezi. Specialistul nostru, cosmeticiana Despina Frank, îţi spune câteva trucuri care te vor ajuta să scapi de aceste semne inestetice.How-to-Lighten-Skin-Naturally

Cearcănele reprezintă o variaţie de culoare apielii care se află imediat sub ochi. Sunt dizgraţioase şi întunecă conturul ochilor şi dau un aer trist privirii. Adesea, apariţia lor este legată de lipsa somnului, dar, după cum spuneam, nu este singurul factor responsabil. După tipul tău de cearcăne, albastre sau aurii, există două cauze principale.

Albastre sau violete

Sunt legate de o circulaţie proastă sau sunt din cauza oboselii. Pielea din jurul ochilor fiind extrem de fină, dacă sângele circulă prost, stagnează. Rezultatul? Aureole vineţii sau albastre în jurul ochilor.

 

Aurii sau maronii

Acestea sunt cauzate de supraproducţii naturale de melanină. Conturul ochilor este mai închis, cu tente de la auriu la maro. De obicei, aceste cearcăne sunt ereditare şi sunt mai frecvente la pielea de tip mediteranean.

Cum le poţi estompa

Câteva gesturi sunt absolut necesare: un somn bun, evitarea fumatului, mai mult timp dedicat relaxării. Dar aceste măsuri nu sunt suficiente. Pentru a veni de hac acestor umbre dizgraţioase de pe tenul nostru există şi soluţii mai eficace. Iată câteva dintre ele:ways-to-get-rid-of-dark-circles_01

 • demachiază-tefoartebine! Oprivireumbrită ascunde, în primul rând oboseala. Pentru a reduce strălucirea ochilor, o demachiere corectă este primul pas indispensabil. Cu lapte, ulei sau gel demachiant, nu contează, obiectivul este acela de a elimina impurităţile care, pe termen lung, dau privirii o tentă ternă. Pielea din jurul ochilor este fragilă, fiindcă este foarte fină, de aceea este esenţial să o îngrijeşti mai atent, să o cureţi foarte bine pentru a respira şi a nu-şi pierde din elasticitate. Dacă sari peste această etapă, toate celelalte nu-şi vor atinge scopul.
 • aplică un produs specific acestei zon Există produse anticearcăn, creme sau geluri care conţin principii active cu rolul de a stimula circulaţia şi a reduce variaţiile de culoare. Se aplică dimineaţa şi  seara,  după  crema  de  zi, fiindcă astfel pielea fiind hidratată îi va amplifica acţiunea. Acest produs special se aplică de pe arcada superioară până la nivelul pomeţilor. Toată zona din jurul ochilor are nevoie să fie hrănită.
 • masează conturul ochilor. Pentru a optimiza eficacitatea produselor folosite e bine să le aplici prin mişcări uşoare de masa Acest masaj circular va facilita penetrarea cremelor şi va activa funcţiile naturale ale pielii prin intensificarea circulaţiei sanguine. Dacă nu ai timp de masaj,  foloseşte  produse  care  au  un dispozitiv metalic în vârf, ce îndeplineşte rapid acest rol.
   

  Evită iarna pudra cu umbre solare, chiar dacă ai tenul pal. Aceşti pigmenţi aurii accentuează oboseala şi dau un aer bolnăvicios tenului.

  Câteva gesturi de camuflare a cearcănelor

  Dacă  toate  eforturile  tale  de  a  ascunde cearcănele nu au dat rezultate, atunci poţi recurge la câteva trucuri de machiaj, demne de un profesionist. Iată 5 reguli de aur pentru o privire luminoasă:

  Regula numărul 1: pentru a masca eficient cearcănele ideal este să foloseşti un anticearcăn cu un semiton mai deschis decât tenul tău. Întradevăr, o tentă prea închisă va accentua cearcănele în loc să le diminueze, iar un ton prea deschis va da un efect gri.

  Regula numărul 2: aplicarea anticearcănului cere o mare precizie, fiindcă dacă se întinde pe tot conturul ochiului îşi pierde din eficacitate. Pentru a optimiza efectele sale e bine să le aplici prin tuşe mici exact pe zonele afectate de cearcăne.

  Regula numărul 3: dacă fondul tău de ten este fluid, aplică anticearcănul după ce te-ai machiat. Dacă este sub formă de pudră, aplică mai întâi anticearcănul.Regula numărul 4: pentru a fixa anticearcănul şi a masca culoarea lor dizgraţioasă, foloseşte o pudră pulbere sau compactă, bogată în pigmenţi care reflectă lumina. Aplicată după fondul de ten şi anticearcăn aceasta unifică tenul şi îi conferă strălucire.54ab0d457022e_-_elle-02-beauty-steps-erase-dark-circles-1013-xln-xln

  Trucuri de la bunica împotriva cearcănelor

  Pune două linguri în frigider, timp de 15 minute. Chiar dacă nu e prea plăcută senzaţia, răceala va activa microcirculaţia sanguină şi va lumina privirea.

  m zaţul de la cafea, rece, se aplică câteva minute în zona din jurul ochilor.

  Cafeina intensifică circulaţia sanguină şi dă claritate privirii.

  m rondelele de castraveţi aplicate pe ochi seara, înainte de culcare, timp de 10 minute, fac minuni. Este o legumă care are 90% apă.i18

  m aplică un pliculeţ de ceai negru sau verde, infuzat, rece, pe fiecare ochi, ţine-l cam 5-10 minute şi apoi şterge uşor zona prin tapotare.

 • autor Daria Frank
Despre autor

Postati un comentariu