Trucuri care îți vor faca casa lună

Postat Sep 25 2016 - 6:49pm de catre foculvietii

Oțetul alb, bun pentru curățenie în toată casa

Oțetul (oțetul de alcool sau oțetul distilat) este un oțet transparent, produs din alcool de sfeclă sau din amidon de porumb fermetant și care are o concentrație de alcool ce nu depășește 8 grade. Este un produs natural, perfect pentru curățenie. Se pune  într-un pulverizator și se poate folosi în toată casa. Mai ai nevoie de o lavetă și gata! Iată o mulțime de utilizări ale acestui produs minune.ts-460296023_woman-loading-dishwasher_h-jpg-rend-hgtvcom-1280-960 Geamurile și oglinzile vor străluci dacă le vei pulveriza cu oțet alb și apoi le vei șterge cu o lavetă fără scame. Mirosul va dispărea repede. Mucegaiul nu mai apare dacă stropești faianța șe perdeaua de duș cu oțet după baie. Fundurile de lemn din bucătărie , curățate cu oțet vor fi igienizate și nu vor prinde mirosurile alimentelor. Se poate adăuga și la ciclu de stoarcere al mașinii de spălat pentru a înmuia hainele, adică pe post de balsam natural. Ceainicele, robinetele, para de duș și vasele de toaletă nu vor mai avea niciun fel de depunere de calcar dacă le vei pulveriza cu oțet alb. Introdu para dușului metalic într-o pungă din plastic în care ai turnat oțet cât să-l acopere. Leagă bine capătul pungii și lasă-l la înmuiat peste noapte.

Ca să faci să dispară petele care apar pe bluze, rochii, cămăși, etc. de la deodorant, pulverizează oțet pe zona respectivă cu câteva ore înainte de a le spăla.

super housewife

super housewife

Amestecă o parte oțet cu două părți de apă fiartă și freacă temeinic suprafața covoarelor din lână. Culorile își vor recăpăta strălucirea.

Dacă ți-ai pătat mâinile cu cerneală, curăță-le cu o periuță înmuiată într-o soluție de oțet și sare. Spală-te apoi cu apă și săpun.

Amestecă p lingură de oțet alb cu două căni de apă caldă și pune-l apoi într-un flacon cu pulverizator. Aspiră bine perdelele, apoi stropește-le cu soluția obținută, fără a le da jos. Dispare orice miros de mucegai sau de fum de țigară.

Pereții dați cu vopsea se curăță cu apă săpunită (clăbuc de săpun), apoi se clădesc cu un amestec de apă și oțet alb, în proporție de o jumătate de cană de oțet la o jumătate de găleată cu apă.

 

Despre autor

Postati un comentariu